Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookies (kolačići) postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se. Za više informacija klikni Saznaj više.

RIJEČ PASTORA
Crno bb • Zadar • Hrvatska

pastorT

Samo budi odvažan i hrabar!

Sve mi se čini, da je Riječ Gospodnja - iz naslova - upućena starozavjetnom Jošui (Jošua 1:7), jednako upućena i nama danas.  Sve mi se čini, da ta riječ još uvijek traje i vrijedi i rezonira u srcima i glavama onih koji vjeruju u bolje sutra. Doista, ima li što neobičnog u tome vidjeti da “sveci marširaju”? Nema. Tada su u svome prirodnom i svakodnevnom casual izdanju: bezkompromisno žive svoj sveti kršćanski život u šporkome svijetu,  “samo” su odlučni i hrabri! E, takve trebamo. Ovdje, kod nas, u našem dvorištu, u Hrvatskoj. Znam, moguće se ne osjećaš ni hrabrim, ni odlučnim, a još manje svetim. Nisi jedini. Ali Bogu hvala, i to se može promijeniti.

Želja mi je da ova web stranica bude poruka ohrabrenja Kristovim sljedbenicima i svima onima koji će to tek postati! Posvećena je odlučnima i hrabrima, jer ipak - kršćanstvo nije za kukavice! Statistički promatrano u Lijepoj našoj velika su većina vjernici i još k tome kršćani. Međutim, u vrijeme Rane Crkve nije se svatko mogao zvati tim svetim imenom, kao što je to slučaj danas! U današnje vrijeme - sveopće devalvacije moralnih vrijednosti - i sama riječ kršćanstvo postala je ishabana i izgubila svoje izvorno značenje i smisao. Prve kršćane - najprije sljedbenike Puta - prvi su put u gradu Antiohiji nazvali kršćanima. Zašto? Jer su istinski pripadali Kristu i jer se toga nisu stidjeli. Trebalo je tada imati svete snage i srčanosti i pod pritiskom okoline visoko podignuti svoje kršćansko čelo i odaslati poruku urbi et orbi – da, Kristov sam i ponosan sam na svojega Spasitelja! Trebalo je tada, treba i sada: molim hrabre da ustanu! Kršćanin je onaj koji je Kristovo vlasništvo, komu je Krist njegov kyrios - Gospodar! Jer u ono, ranokršćansko vrijeme, ako ti kyrios nije bio cezar ... ode glava!

Danas je drugačije. Danas kažeš da si kršćanin i nikome ništa. Nisu te ni primjetili. A i kako bi, kad su mnogima srca podijeljena i vjera razvodnjena! A i kako bi, kad su govor, ponašanje i navike ostali isti, kad su životi ostali ne promijenjeni? Neki današnji Kristovi “sljedbenici” više su nalik na “tajne agente” koji o Radosnoj vijesti samo šute i dobro je “čuvaju”!

Da li je Isus tvoj Kyrios?! Nadam se. Nadam se, da si i ti među hrabrima, koji svojim životom, svojim riječima i djelima potvrđuju svoju pripadnost Kristu. Nadam se, da si upravo ti ta svijetla točka, koja u turobnom ozračju depresije i beznađa - donosiš radost!

U Lijepoj našoj gotovo svi su kršćani - da bar jesu, gdje bi nam bio kraj!

Dobrodošli na web stranicu, u maloj zemlji s velikim potencijalom.

Vaš u Kristu,
pastor Tomislav Čanji

 

"Uistinu, ne stidim se Evanđelja: ono je Sila Božja na spasenje svakomu tko vjeruje ...."

(Rim.1:16)

Molitvena potreba...


YouTube kanal

Embed YouTube Video without iFrame