Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookies (kolačići) postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se. Za više informacija klikni Saznaj više.

SVETA, KATOLIČKA I APOSTOLSKA
Crno bb • Zadar • Hrvatska

I U JEDNU SVETU KATOLIČKU I APOSTOLSKU CRKVU

NICEJSKO-CARIGRADSKO VJEROVANJE, 381.AD

 

Sveta – jer je Bog sam odabire i odvaja za sebe, te je naziva svojom predragocjenom svojinom i vlasništvom. Ona je instrument uspostave Njegove pravednosti i Kraljevstva na zemlji i zato je On zove: “izabrani rodom, kraljevskim svećenstvom i svetim pukom”. Sveta Crkva ne flertuje s grijehom već mu se aktivno suprotstavlja. Članovi te Crkve nisu pasivni pomatrači već aktivni sudionici u uspostavi Božjega kraljevstva i Njegove pravednosti na zemlji.

 

Katolička (sveopća) - jer je po Duhu Svetome, a svezama Božje ljubavi neraskidivo vezana i satkana u samo jedan živi i sveti multimilijunski organizam - Tijelo Kristovo na zemlji, koje čine svi Duhom Svetim obnovljeni i oživljeni kršćani. Takva katolička, sveopća Crkva koju Isus Krist gradi samo je jedna i niti vrata pakla je ne mogu nadvladati. Bez obzira na ime ili denominacijsku pripadnost, sve kršćanske crkve i konfesije trebaju biti djelom samo jedne Crkve kojoj je Vrhovnik i Poglavar Isus Krist. Kristova Crkva ne poznaje suparnike već samo suradnike.

 

Apostolska – jer je postojana u apostolskom nauku, nazidana na apostolskom i proročkome temelju, a zaglavni joj je kamen sam Krist Isus. Budući apostolska ona je i biblijska Crkva, jer se u svim pitanjima vjere i življenja poziva na autoritet Duhom Svetim nadahnute i vjerodostojne Božje Riječi koja je za narod Božji i mjerodavna i smjerodavna.

 

Molitvena potreba...


YouTube kanal

Embed YouTube Video without iFrame